Årets tema er KÆRLIGHED

”I krig og kærlighed gælder alle kneb”, ”Kærlighed kender ingen alder”, Kærlighed gør blind” og ” Kærligheden overvinder alt”. Når det drejer sig om kærlighed og især den romantiske kærlighed, kender vi alle sammen den næsten uendelige række af klicheer. Og det er der nok en grund til. Kærlighed spiller i en eller anden afskygning for de fleste en afgørende rolle i livet. Vores forståelse af kærlighed er i høj grad rundet af litteratur, og det er den, vi ofte vender os imod, når vi skal beskrive vores følelser. Og her i den vestlige verden ved et af vor tids muligvis mest tydelige og romantiske kærlighedsritualer  – kirkebrylluppet – kan man måske endog høre præsten læse fra Biblen, at størst af alt er kærligheden. Men hvad er kærlighed? Hvor findes den? Hvordan findes den? Hvad gør den? Hvordan finder man den? Passer på den? Hvordan lever man med den? Og kan man leve uden? Hvad gør man, når kærligheden dør? Ikke bliver gengældt? Bliver for svær?

Temaet for litteraturfestivalen Kbh Læserer i år KÆRLIGHED – i al dens mangfoldighed og kompleksitet. Den skønne, den rene, boblende, søde, overrumplende eller lykkelige kærlighed. Men også den stormombruste, altfortærende, uønskede, forbudte, atypiske, akavede, tingscentrerede, midlertidige eller ulykkelige kærlighed.

Vi kaster vores kærlighed på stort og småt inden for temaet, og vi ville elske, hvis du ville være med i dagene 27. februar – 8. marts 2015!

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox