Blog-besøg: Det spirende forår – og noget om regnorme

DSCN9113
Blogger Anders Michelsen har været rundt på festivalen og leveret følgende indtryk:

Søndag formiddag afholdt Miljøpunkt Amager og Sundby bibliotek et arrangement i Kvarterhuset i Jemtelandsgade. Arrangementet handlede om at plante sine egne frø med bl.a. græskar, radise, solsikkeblomster mm. Og om at få noget til at gro. De børn der var til stede deltog ivrigt i aktiviteterne som også gjorde én klogere på det grønne kredsløb. Den respekt for jorden som Miljøpunkt Amager forsøger at indgyde mindre som større børn kan voksne også have godt af at høre. Ud over diverse små bakker til jord og frø var der også eksempler på tre former for kompostering:

- Koldkompostering, hvor man lægger det nyeste affald øverst i kompostbunken. Denne proces er den simpleste men også den der tager længst tid.

- Varmkompostering, hvor man laver den rette sammensætning af de forskellige lag, sådan at man får temperaturen i kompostbunken op på ca. 60 grader. Denne proces er noget hurtigere end koldkompostering, men kræver lidt mere arbejde.

- I denne proces er det ikke overraskende orme som er vigtige. Her skal man sørge for at kompostormene har den rette temperatur at boltre sig i, men så får man til gengæld også den hurtigste og fineste kompostjord ud af anstrengelserne (ormenes anstrengelser vel at mærke).

DSCN9114 - Kopi

Da jeg havde taget billeder af arrangementet og set det jeg skulle se, gik jeg ned i bibliotekets avisafdeling. Dernede læste jeg lidt i Weekendavisen og faldt hurtigt over en interessant artikel om netop regnorme. Og om hvordan mikroplastik er en alvorlig fare for regnormenes liv og trivsel. Mikroplastik i jorden hæmmer ganske simpelt regnormenes vækst og livsbetingelser. Så kære børn som voksne: Skal vi ikke være enige om at forurene lidt mindre? Ikke bare for regnormenes skyld, men også for os mennesker.

Vil du læse mere om kompost eller miljøhensyn og bæredygtighed, så er der nedenstående et link til Kompostbudene.dk og Miljøpunkt Amager.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox