Blog-besøg: Poetry Slam, ”Lucky Luke”, ”Valhalla” og højt humør i Valby Kulturhus

IMG_7874 Ann-Kristine Hald fra bloggen ”Ord fra en bibliofil” har været rundt på festivalen og leveret følgende indtryk:

Den første fredag i marts blev der afholdt Poetry Slam bag dørene til Valby Kulturhus. Det var folkene bag hjemmesiden Poetryslam.dk, der i samarbejde med KBH Læser, stod bag og allerede da jeg trådte ind ad døren, kunne jeg se, at jeg bestemt ikke var den eneste til dette arrangement, da der rundt omkring på de sorte stole allerede sad en del og jeg var heldig at finde en plads temmelig langt fremme. Peter Dyreborg styrede showet denne aften og han henviste til det væksttema, som KBH Læser har haft i år. Poetry slammerne arbejdede med det sådan så at de skulle skrive tekster der handlede om denne vækst, men i en ganske bred forstand og så var det ellers tid til en oplæsning. Normalt er det Jumbobøger, der bliver læst op, men i dagens anledning var første udvalgte tegneserie ”Lucky Luke”. Det går ud på, at Peter under overskriften ”10 ting du ikke vil høre din kæreste sige i sengen” bladrer frem til et par tilfældige sætninger, som læses op. Denne aften var der i første omgang guldkorn som:

”Du skal på arbejde nu, hr. Sherif”

”Sid her medens jeg henter Daltondrengene”

”Vi hænger dig først og spørger bagefter”

Så var aftenen godt i gang og Dyreborg forklarede hvordan denne her konkurrence i spoken word hang sammen. Hver poetry slammer ville få 3 minutter til at fremføre en tekst om vækst, som både kunne være et digt eller en historie, men originalitet var et vigtigt krav. Et par stykker fra publikum blev dommere og Jacob Hallgren fungerede som aftenens ”revisor”, når det gjaldt det endelige regnestykke. Først skulle alle 6 poetry slammere igennem to runder og de to med flest point ville så dyste mod hinanden i en finale. Efter en prøveoplæsning fra Dyreborg selv for at teste dommerne og for at opvarme yderligere, blev det tid til at sende den første poetry slammer på scenen.

Det blev Line Bjerre Sørensen, som gerne ville ”snakke lidt om monogami” og efter en flot oplæsning overlod hun scenen til Klara Nørrekær Lund, der havde skrevet om noget, som hun associerede med vækst, et kæresteforhold og forårsfornemmelser. Hun gav scenen videre til David Rousing som ville snakke lidt om økonomisk vækst og hans oplæsning ledte hurtigt mine tanker over på Dan Turéll, da det var en meget hurtig oplæsning og virkelig god humor.

Majken Hummel Laugesen blev den næste til at fremføre sit slam og hun havde valgt at skrive om den negative vækst i et parforhold. Ordet blev givet videre til Thomas Thisted, som forklarede hvordan at vækst som begreb ofte er et positivt buzzword, men han valgte at vise den negative vækst. Det var et meget eftertænksomt digt om hvor meget vi egentlig er til stede målt i procenter. Sidste poetrys lammer denne omgang blev Karsten Østergaard Nielsen, der fortalte om en gevækst, som var noget af en pestilens. Han fik hele salen til at grine og Dyreborg trådte igen ind på scenen efter voteringen. Han havde endnu en gang ”Lucky Luke” med sig og efter endnu et oplæst citat herfra var det blevet tid til en pause.

Efter pausen blev det tid til en oplæsning fra ”Valhalla” og igen som ”10 ting du ikke vil høre din kæreste sige i sengen:

”Har du ikke gemt én til mig?”

”Store dejlige kødben”

 ”Kom her så kvaser jeg den med Mjølner”

Der kom nye dommere til denne runde og rækkefølgen af slammerne blev også ændret. Bjerre Sørensen fortalte om en rejse fra frø til plante, hvis hun havde været en plante, Hummel Laugesen fortalte os om en tilfredshedsundersøgelse om ”avocado og andre vigtige fødevarer”, Nørrekær Lund om et kæresteforhold, Thisted om en misvækst, Østergaard Nielsen om noget der vokser og som igen fik publikum til at flække af grin og sidst, men ikke mindst Rousing, som fortalte os om hårvækst, hvilket resulterede i stamp i gulvet og bifald fra publikum. Udregningen af pointene gik i gang og Østergaard Nielsen og Rousing blev aftenens finalister. Hvem der skulle starte af de to blev bestemt på old-school facon, nemlig med en omgang sten, saks og papir, som Rousing vandt.

IMG_7960

Selvom de til deres sidste slam denne aften havde fået lov til at vælge et andet emne end vækst, så valgte de at fortsætte med temaet og hvor Østergaard Nielsen valgte at fremføre et seriøst digt (ift. de to tidligere slams denne aften), så beskrev Rousing den kropslige vækst og hvordan dette kunne være en ulykkelig kærlighedshistorie. Dyreborg kaldte alle poetry slammerne ind på scenen og tildelte Thisted MC-prisen. Publikum gav alle slammerne et stort bifald og det blev Rousing, som løb afsted med vinderchampagnen denne aften. Han fremførte et sidste slam og fik endnu et bifald, inden dørene blev åbnet og folk stille og roligt begyndte at gå ud mod den farverige indgang. Det varede ikke mange timer, men stemningen var helt utrolig og som del af publikum kunne man ikke være andet end ”høj” på litteratur resten af aftenen.

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox