Nedslag i programmet: I børnehøjde

Kbh Læser har igen i år samlet et stærkt program for børn, hvor litteraturen serveres på mange forskellige måder rundt omkring i byen.

Børnedebat på Blågårdens Bibliotek
Der var engang en fattig dreng ved navn Hans. En dag får han en hurtigvoksende bønnestage, som med snyd og bedrag indbringer ham økonomisk gevinst. Sådan kan den klassiske børnefortælling ”Hans og Bønnestagen” nemlig også læses, når den bliver genstand for et kritisk eftersyn i en børnedebat om økonomisk vækst og magt på Blågårdens Bibliotek 1. marts.

Planteworkshops på Hovedbiblioteket
Børnene kan også være med til at omdanne fortællingen om Hans og Bønnestagen til en litterær mikro-biotop, når Københavns Hovedbibliotek hver dag under festivalen laver små vækstplaneter af mos og græs, som fortællingen kan flytte ind i. Kom også og lyt til historien ”Den Lille Prins” og skab små vækstplaneter af planter og mos som prinsen kan bebo.

Teaterforestilling på Vigerslev Bibliotek
På Vigerslev Bibliotek 25. februar samt 1. og 2. marts, spirer og gror det i Tante Mulds have i den musikalske forestilling for de små børn. Tante Muld holder meget af sin have, og hun elsker at plante, så hun kan få flere blomster, men dag er der nogen, der snupper hendes frø. Vær med til at hjælpe Tante Muld, så hun igen kan få blomster i haven.

Workshop på Sundby Bibliotek
I samarbejde med Miljøpunkt Amager og Kompostbudene inviterer Sundby Bibliotek også til en aktiv workshop med fingrene helt nede i mulden for børn og deres voksne. Kom forbi lørdag d. 4. marts og bliv klogere på de grønne kredsløb og produktionen af eget jord.

BørneBogsfestival i Københavns Nordvestkvarter
I Kultur Nord arrangeres der for fjerde år i træk BørneBogsFestival Nord, som en del af Kbh Læser. Festivalen varer to dage fra 3.-4. Marts  og bugner af forfatteroplæsninger, kreative værksteder, konkurrencer, teater og filmvisning. Alt sammen henvendt til børn og deres voksne. En række arrangementer byder blandt andet på teaterforestillingen ”Prinsessen på Ærten” i en ny indpakning og kreative værksteder med produktion af fold-ud-tegneserier og sjove bøger og kort i 3D.

Børneopera på Teater Zebu
Kom forbi Teater Zebu og oplev en poetiske børneopera "Min far og Vrede Mand".  Operaen behandler nænsomt og rørende et alvorligt emne set fra barnets synsvinkel. Den prisvindende forestilling er inspireret af børnebogen Vrede Mand af den norske forfatter Gro Dahle. Forestillingen er for alle fra 7 år og løber fra d. fra 1.3. og frem til 9.3. Find din billet her.

 

 

 

 

 

 AE

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox