Kbh Læser 2017 for unge

Kbh Læser 2017: Fire særlige festivalforløb til udskoling og gymnasier 

Levende litteratur med Hanne Højgaard Viemose og Adda Djørup. Litterær performance med Amalie Laulund Trudsø og Victor Boy Lindholm. Litterære billeder med Sofie Amalie Klougart og Ursula Andkjær Olsen. Litterær karaktertegning med Karoline Stjernfelt og Ursula Scavenius. Det koster ikke noget - tilmelding efter først-til-mølle!

Tilmelding og yderligere information på: hbtilmelding@kff.kk.dk

 

Levende litteratur – skriveworkshop

Undervisere: Hanne Højgaard Viemose, forfatter og Adda Djørup, forfatter

Et skrive- og læseforløb, som vil åbne det litterære felt for eleverne og gøre dem til bedre og mere modige læsere og forfattere. Forløbet har fokus på, at litteraturen er levende, relevant – og noget, som alle kan skrive og læse. Det bliver kun mere spændende, når man taler om egne og andres tekster i fællesskab. Forløbet er en del af huskunstnerordningen, som støttes af Statens Kunstfond. Læs mere

image003_huskuntsner_statenskunstfond_logo 

 

Litterær performance

Kunstnere: Amalie Laulund Trudsø, forfatter og Victor Boy Lindholm, forfatter

Victor og Amalie forfører med fælles kærlighedshistorie skåret ud af deres værker. De mixer fra Lindholm og Laulunds forfatterskab og tryller en ny fortælling frem. Mashup Litt er litteratur som du ikke falder i søvn til. Læs mere

 

Litterære billeder

Undervisere: Sofie Amalie Klougart, fotograf og Ursula Andkjær Olsen, forfatter

Forløbet har fokus på, hvordan en litterær tekst kan fortolkes gennem en fotografisk illustration. Et fotografi er altid et resultat af et subjektivt øje, der ser verden på en bestemt måde, og elevernes fotografi bliver på den måde en fortolkning af poesien. Med udgangspunkt i Udgående Fartøj af Ursula Andkjær Olsen skal eleverne forsøge at formidle en særlig association, følelse eller stemning som poesien sætter dem i. Læs mere.

 

Litterær karaktertegning – helt bogstaveligt

Undervisere: Karoline Stjernfelt, tegner og Ursula Scavenius, forfatter

Dette forløb har fokus på, hvordan man kan forstå en litterær karakter ved at tegne denne - og hvordan denne bogstavelige karaktertegning kan åbne op for en fortolkning at tekstuniverset og tekstens forskellige betydningslag. I forløbet anvendes Fjer af Ursula Scavenius som tekstforlæg for Karolines tegning. Læs mere.

Alle arrangementerne foregår på Københavns Hovedbibliotek

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox