kbh læser: en litteraturfestival for alle københavnske læsere

 

Lørdag den 3. november kl. 13 åbner litteraturfestivalen kbh læser – i år med temaet “København i litteraturen”. I en uge går det løs med litteratur for børn, unge og voksne. Både skoler, gymnasier, hospitaler og fængsler får besøg af festivalen, der inviterer nye læsere med på vognen.

Formand for kbh læsers bestyrelse, forfatter og rektor ved Forfatterskolen Pablo Llambias siger: “kbh læsers altdominerende mål er at styrke glæden ved at læse, at få endnu flere til at opleve læsningens fornøjelser, at gøre læsningen til enhver københavners hverdag, at udbrede læsning via litteraturen, via skrivning, via mødet med tekster på steder, hvor vi allermindst venter det”.

Den udadvendte litteraturformidling og viljen til at komme ud til læserne dominerer også i årets festival. Rigtig mange skolebørn får glæde af forfatterbesøg i klassen, og der er workshops, hvor børnene tegner eller skriver om deres barndomsgade. På Rigshospitalets Patientbibliotek møder bl.a. Jens Christian Grøndahl patienterne ved en række arrangementer. Henrik List møder fanger i Vestre Fængsel med oplæsning og foredrag om sine københavnerbøger, og en række af byens gymnasier bliver præsenteret for tidens digitale litteratur.

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox