Kbh læser i lokalområdet

Kbh læser i lokalområdet

 

Kbh læser spreder sig over hele København og der er meget litterært guld, at finde i de forskellige lokalområder.

Nørrebro & NV

Eksempelvis kan man tage et smut til Nørrebro og nordvest og sippe gammel dansk, til gammel lyrik af gamle mænd. Herefter kan man valfarte over på Nørrebros teater, hvor den lille mand foldes ud, i anledningen af forestillingen Melodien der blev væk. Man kan også konsultere Hans Otto Jørgensen bud på en ny litterær kanon i Møllegades Boghandel.

Gamle mænd, Gammel lyrik og gammel dansk

Den lille mand, Nørrebro teater

Hans Otto Jørgensen om en ny litterær kanon

Nørrebro teater

Østerbro

På Østerbro byder den progressive boghandel Italo Libri indenfor til filosofisk og politisk refleksion over det nøgne menneske, det politiske menneske og mafiaens magt menneske. Er man tosset med bold, kan man også besøge boldklubben Skjold, og blive klogere på Neymar ved journalisten og forfatteren Peter Banke.

Italo Libri

Neymar - den brasilianske drøm

Boldklubben Skjold/Neymar

Vesterbro

På Vesterbro kan blive introduceret for den ægyptiske skriver, som mestrede de fascinerende, men svære hieroglyffer og høre om skriverguden Thoth. Skulle man i stedet være i det romantiske hjørne, kan man tage til litteratursalon om den romantiske mand.

Kunstens litterære bagmænd

Litteratursalon om den romantiske mand midt på Vesterbro

Litteratursalon/Casper Sloth

Valby

Valby kulturhus har længe dannet ramme for den voksende Poetry slam scene, og her kan man overvære overtaget af den feministiske agenda #NotAllMen. Skulle i forlængelse heraf erfare, at man ikke er ordenligt opdraget, kan man tage til Mænd og opdragelse på Valby Biblioteket, der også danner ramme for to arrangementer om David Bowie, der forlod os for tidligt.

Poetry Slam #NotAllMen

Mænd og opdragelse

En aften med Bowie

Valby Bibliotek/David Bowie

Kbh k

Arbejdermuseet præsenter iranske forfatter, kunstner og menneskerettighedsforkæmper Omid Shams, der pt lever i eksil i Århus, der vil fortælle om Guerilla-teater, feminisme, litteratur og ligestilling i Iran, hvorefter der vil være iransk musik. Man kan også genbesøge 80’erne med Søren Ulrik Thomsen, Jan Sonnergaard, Tomas Lagermand Lundme og Skuespilleren Charlotte Munck der læser digte af Michael Strunge.

Guerilla-teater og ligestilling

Blå Onsdag

hub-uw-war-machine-theatre-web1

Frederiksberg

I Møstings hus kan man opleve udstillingen ”Per Kirkeby og Niels Borch Jensen - 36 års samarbejde” og i den forbindelse se en dokumentar, Mand falder, om Per Kirkeby. Skal man have stimuleret øregangene kan man tage til musikalsk oplæsning med Lars Hauk og bassisten Franciszek.

Mand falder

Lars Hauk og Franciszek

Møstings Hus/Per Kirkeby

Kbh S

I Syd er der også lidt til ørene, når vi guides igennem guldalderens malerier med skønsom Rockmusik. Og til de rejselystne, kan man tage med den afdøde forfatter Jakob Ejersbos to bedste venner, når de kæmper sig op mod toppen af Kilimanjaro, for at sige endeligt farvel og i al hemmelighed opfylde Ejersbos ønske om, at få spredt sin aske netop dér.

Rockmusik og guldaldermalerier

Ejersbo

Kvarterhuset/Ejersbo

Husk nu på, at der sker meget mere end det nævnte i dit lokalområde, ligesom der også sker ting og sager uden for disse områder. Sonnegaard i Vanløse, Ørntoft i Ørestaden, Ta’ os på ordet i Brøndby og så videre. Så der er god grund til at nærstudere programmet.

Ta ’os på ordet

Jan Sonnegaard

Theis Ørntoft

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox