Lyrik på KBH Læser: katastrofelyrik, digte-on-demand og lyrik på teaterscenen

For fans af lyrik er der masser at komme efter på årets Kbh Læser. Uanset om man er til de klassiske oplæsninger eller mere eksperimenterende fremførsler, vil man kunne finde noget spændende på programmet. Her er en oversigt over nogle af de lyrik-relaterede arrangementer man kan opleve på Kbh Læser 2016:

 

Katastrofelyrik

Nuclear explosion in an outdoor setting. Symbol of environmental protection and the dangers of nuclear energy.

Da systemdigteren Inger Christensen i 1981 skrev digtsamlingen Alfabet, som blev et af hendes hovedværker, var det den kolde krigs trussel om en atomar katastrofe, der var omdrejningspunktet. På Blågårdens Bibliotek kan du høre Martin Ryums musikalske fortolkninger af Alfabet, og du kan også høre de tre digtere Cecilie Lind, Linn Hvid og Naja Vucina læse op om forholdet til mænd i katastrofers lys. Arrangementet bliver optaget, og vil kunne høres på The Lake Radio.

27. februar, kl. 18 – 20 

http://www.kbhlaeser.dk/event/maend-og-katastrofer/

 

 

Portræt af digteren Theis Ørntoft i anledning af udgivelsen af hans anden digtsamling, Digte 2014. Pressebilleder. Foto: Lærke Posselt

Foto: Lærke Posselt

Theis Ørntofts nyeste digtsamling, Digte 2014, har også det apokalyptiske som hovedtema, men hos ham er det ikke atombomben der står øverst på listen over trusler, men snarere klimakrisen. Ørntoft skriver en vildtvoksende og dyster lyrik om at leve på sammenbrudets rand. Du kan både høre ham læse op af sine digte, og i samtale om det at skrive.

3. marts, kl. 17 – 19

https://bibliotek.kk.dk/arrangementer/koebenhavn-laeser-2016/theis-oerntoft-digtoplaesning

 

Scenelyrik

Republique/Danica Curcic

På teater Republique kan man opleve en anderledes form for digtoplæsning når skuespillere læser lyrik højt på scenen. Almindeligvis holder man på teatre readings af nye dramatekster for at prøve dem af, men ved dette arrangement har Republique valgt at anvende ny lyrik i stedet, blandt andet fordi disse tekster benytter sig af et sprog man ikke normalt oplever i en dramatisk kontekst. Dette vil medvirke til at åbne teksterne på en ny måde.

 

 Thomas Hwan læser Bjørn Rasmussens MING

4. marts kl 17.00 og kl 20.00

Info og billetter

 

Danica Curcic læser Christina Hagens Boyfrind.

5. marts kl 17.00 og kl 20.00

Info og billetter

 

 

Unge og gamle digtere på Nørrebro

Hvis du er bange for, at poesi er kedeligt og svært at forstå, så vil Nørrebro Bibliotek forsøge at overbevise dig om det modsatte ved dette arrangement, hvor de tre unge Nørrebro-digtere Lea Løppenthin, Caspar Erik og Johan Davidsen vil  læse op af deres nyeste værker. Nanna Damsgaard-Larsen er mikrofonholder, og der vil være mulighed for at stille spørgsmål til digterne.

3. marts kl. 18-20

https://2200kultur.kk.dk/event/kbhl%C3%A6ser-unge-digtere-indtager-n%C3%B8rrebro-bibliotek

 

Hvis man har fået det forkerte ben ud af sengen, og derfor trænger til en lille spids til morgenkaffen kan man gøre det i selskab med Weekendavisens litteraturanmelder Lars Bukdahl og resten af klientellet på værtshuset Diligencen, som sammen vil foretage en tekstnær læsning af to store mandlige digtere: Peter Laugesen og Dan Turéll.

26. februar kl. 9-10: Dan Turéll

29. februar kl. 9-10: Peter Laugesen

 

Digte-on demand

Rikke Oberlin Flarup har skrevet en digtsamling, Selskab af Mænd, om fem forskellige mænd, og den vil hun læse højt af på Din Nye Ven. Man kan oven i købet være så heldig at få hende til at skrive et helt nyt digt om en mand, hvis man sender et mandenavn og tre stikord til roflarup@gmail.com. Udvalgte on-demand-digte vil blive læst op til arrangementet.

3. marts kl. 17

http://www.kbhlaeser.dk/event/mere-selskab-af-maend-oplaesning-og-digte-on-demand/

 

Ta´ os på ordet har samlet en række digtere, der vil læse op af deres værker på Kulturhuset Rheumhus. Derudover vil der være musikalsk underholdning, og der vil være spørgetid om digterne og deres kunst.

29. februar kl 19:30

Se mere info på Ta' os på ordet's Facebookside.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox