Mytologiske mænd og guder

Mytologiske mænd og guder

ganymedes jpeg

 

Antikkens mænd spiller med musklerne på både Thorvaldsens Museum og i Glyptotekets smukke sale. Her kan man rejse gennem det antikke Grækenland, Rom og det gamle Egypten og møde stolte mænd af gips. Man kan også tegne dem, hvis man tropper op til én eller flere af de tegneworkshops både Glyptoteket og Thorvaldsens Museum tilbyder under Kbh Læser.

Bertel Thorvaldsen (1770-1844) gav krop til den idealiserede mandekrop fra den græske og romerske mytologi. Den 3. marts kl. 16.30 kan man forsøge at gøre ham kunsten efter med pen og skitseblok. Arrangementet er for voksne, men møder man op d. 5. marts kl. 11 kan man vælger mellem hele to tegneworkshops for familier. Helte og guder er omdrejningspunkt, og børn og deres voksne kan blandt andre møde og tegne kærlighedsguden Amor og heltemodige Jason (ham med det gyldne skind).

Glyptoteket byder også på ”Myter om mægtige mænd”. Børn og voksne kan tage på tegnekaravane gennem Carl Jacobsens sale og lade sig underholde af højtlæsning imens. Det sker d. 28. februar kl. 11.30. Er man egentlig ikke så meget til tegning, kan man også blot vælge at betragte. Den 28. februar kl. 12.30 kan interesserede voksne finde illustration til fortællingerne om blandt andre Den egyptiske skriver, der mestrede de svære hieroglyffer, og om skriverguden Thot, når Glyptoteket har omvisning blandt ”Kunstens litterære bagmænd”.

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox