Nedslag i programmet: Afkroge

Måske ved du allerede, at du kan købe dine bøger på Møllegade eller komme til oplæsning i Litteraturhuset. Listen over steder hvor du kan få dit litterære fix er lang, alligevel har flere aktører under Kbh Læser rystet posen og kastet en række anderledes placeringer i puljen.                            

Det klassiske oplæsningsformat udforskes, når reolerne ikke længere bugner med bøger, men i stedet med fostre i glas, som det er tilfældet når Lapidar den 1. marts kl. 18.30-20.30 rykker ind på Medicinsk Museion på Bredgade. Her vil de undersøge, hvad der sker, når det skrevne ord manifesterer sig i en oplæsning. Livets store spørgsmål – såsom, hvem er gud, og hvad er et menneske - bliver aktiveret, når Victor Boy Lindholm, Peter Adolphsen og Christina Hesselholdt læser op fra Lapidar. Teksterne bliver akkompagneret af et tilhørende lydlandskab, et eksempel på endnu en manifestation. Der er lagt i ovnen til en totaloplevelse, når forfatterne indtager det gamle medicinske museion.

Sprit bliver der også masser af, når det Københavnske Forlag C&G byder på flamenco og fyraftensdrinks fredag den 23. februar i Mads Nørgaard butikken på Amagertorv. Fejringen sker i forbindelse med forlagets kommende installation i Mads Nørgaards forretninger, hvor de har haft fripas til at lade litteraturen og kunsten manifestere sig i forskellige former, blandt andet med en bonprinter, der kommer til at spytte digte ud. Udstillingerne vil kunne ses de efterfølgende tre dage, og inkluderer et stort oplæsningsprogram.

Der vil også være oplæsning på programmet, når Blændværk den 28. februar holder en manifesterende aften i Nørrebros tegn på grillbaren Harry’s Place. Arrangementet er for alle med appetit på grillmad og litteratur, hvorfor der vil  blive læst op fra 2200 FORTÆLLINGER kl. 17.30, 19.00 og 20.30. Værket er et litterært kærlighedsmanifest; en hyldest til Nørrebros mangfoldighed gennem tekst og billeder, der portrætterer bydelens genkendelige rum og personligheder.

Er du ikke så meget til at mæske dig i pølser og kold Cocio, så kan du i stedet mætte dig med blod og blæk i Arkongade. Her inviterer Dansk Horror Selskab på uhygge, når der den 2. marts lægges i ovnen til fire timers horror-fyldt rædsel i Wicked Workshops kælder. Kl. 18.30 slås dørene op til tattoosalonen, mens der fra 19.30 vil være litteratur på programmet. Aftenen indledes med et horrormanifest, og derefter vil fire forfattere fra selskabet – Anne-Marie Vedsø Olesen, Helene Hindberg, Carina Evytt og Michael Kamp – læse udvalgte historier og uddrag op. Gyyyys!

Kan man ikke få nok af at udforske byens mange afkroge, kan man også finde københavner-manifestationer på litteraturkortet i nærværende avis. Det lanceres på Borups Højskole og peger på stedspecifikke litterære manifestationer og manifester i København.

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox