Nedslag i programmet: Børnemagt nu!

“At lege det er min natur / Så du må ikke blive sur / Hvis jeg ikke hører dig / Når jeg er midt i en vigtig leg / Min krop skal leges med hver dag / For ellers bli'r min hjerne svag”. Udsnittet her stammer fra Barnets legelov, en slags manifest for småfolk. Her kan vi blive klogere på det barnlige blik og forstå, hvorfor manifest ikke nødvendigvis kun er for voksne. Under dette års festival er temaet trukket ned i børnehøjde, hvor en håndfuld inspirerende formid-
lere vil lære byens drenge og piger om genrens slagord.

På Nørrebro Bibliotek sættes manifestet på dagsordenen, når arrangementet “Din stemme - manifester i børnehøjde” rulles ud den 25. februar kl. 11. Biblioteket fejrer udtrykket ved at give børn i alle aldre muligheden for at komme forbi og lave deres eget manifest i form af en lille bog. 

Forfatter og illustrator Shekufe Tadayoni Heiberg kommer til at stå klar med et par hjælpende hænder, når bogen skal udformes og udfyldes af den enkelte. På biblioteket kan man også se de udstillede manifest-tema plakater, der er lavet af børn på Nørrebro. Efterfølgende skal der maniFESTes! Slickard Nickson og Cheese-A-Lot, tilsammen DJ-duoen Aw Godaw, støver musik af fra årene 1957-1985 og mixer bidder fra børneklassikere. Arrangementet er et samarbejde mellem Osramhuset og Nørrebro Bibliotek.

Og festen fortsætter! Der bliver leget med bogstaver og billeder, når Vesterbro Bibliotek lørdag den 3. marts også holder en manifest for børn. Mellem kl. 11 og 15 vil der være rig mulighed for at male og trykke bannere og vimpler, hvorefter hele herligheden vil blive installeret i et samlet kunstværk - et børnemanifest. Så kom forbi og hjælp med at pynte biblioteket op, mens du og dine børn bliver klogere på, hvordan man nu lige laver sådan et manifest. Arrangementet sker i samarbejde med billedkunstneren Lone Bank, der undervejs vil forsyne børnene med kreativ vejledning.

Har du allerede styr på det med ordene, så kunne det i stedet være en idé at forfatte dit eget manifest. Salonen på Østerbrogade 222 opfordrer under dette års festival børn og voksne til at gribe pennen og formulere, hvad end der må ligge dig på sinde. Teksten skal sendes til marie.salskov@gmail.com inden den 12. februar kl 12. Et udpluk af de indsendte manifester vil blive læst op i Salonen den 23. februar - og efterfølgende samles i udgivelsen ØSTERBRO MANIFESTER, der vil blive sat til salg i salonen.

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox