Programmet er nu på gaden!

Ventetiden er forbi – Kbh Læsers festivalprogram er nu på gaden!

Så er det her! Dette års festivalprogram. Og vi er glade for og stolte over i år at kunne frembyde et overflødighedshorn med i alt 159 forskellige, finurlige, festlige og forrygende litterære arrangementer, hvor der med garanti er noget for enhver smag, alder, præference og humør.

Årets festivaltema KÆRLIGHED bliver fortolket, overvejet, undersøgt og diskuteret på et utal af måder ved de mange arrangementer litteraturfestivalen byder på. Emnet synes uudtømmeligt. Som Morten Lindberg (aka. Master Fatman) bl.a. skriver i sit essay til dette års festivalavis:

Der findes tusindvis af forskellige slags kærlighed. Hundredevis af måder at være håbløst forelsket på. Et utal af variationer af hovedkulds forelskelser, og ulykkelig kærlighed fås i alle størrelser og mål. Vi møder den hele tiden. Kærligheden.”

Kærestebrevsworkshop, bogreolsdating og kærlighedskaravane

Vi bliver nok aldrig færdig med emnet, men vi kan prøve at nærme os det sammen. Til festivalen vil du bl.a. kunne opleve forfatterarrangementer, som når Lone Hørslev læser op af sin seneste roman, Dyrets år, eller når Dy Plambeck med udgangspunkt i sin bog Mikael tager en snak om krig og kærlighed. Der vil være arrangementer for børn; f.eks. læser Line Kyed Knudsen højt fra krimiserien 2620, Comedievognen opfører stykket Alfon Åberg – nye historier, og Mette Oxenbøll Nonbo bager med de mindste. Der vil med forestillingerne O, For the Love of Shakespeare, Det der er, Et latterligt menneskes drøm og Signes sokker også være teater på programmet – forestillinger som alle tager deres afsæt i litteraturen. Og hertil vil der være alt det andet og midt imellem som f.eks. en kærestebrevsworkshop, koncerter, interaktivt foredrag med parterapeut Mikael Hoffmann, litteraturgudstjeneste i Trinitatis Natkirke, bogreolsdating, foredrag med Søren Ryge Petersen om hans kærlighed til naturen, litterær kærlighedskaravane og Jane Austen broderiworkshop. Plus meget, meget mere, som du vil kunne finde omtalt i arrangementsoversigten i årets festivalavis, der som noget nyt er kommet op i stort format og fået enestående litterært indhold i form af bl.a. essays, tegneserie, et digt, et romanuddrag og litterære kærlighedsanbefalinger. 

Københavnersteder giver plads og tid til litteraturen

Litteraturfestivalen foregår som altid over hele byen. 77 forskellige, initiativrige arrangører, der spænder bredt fra forlag, til bogcafeer, beværtninger, biblioteker, museer m.m., står bag arrangementerne og er med til at gøre Kbh Læser til en fantastisk, fælles litteraturfestival. Alle har et samlet ønske om give plads og tid til litteraturen gennem sprudlende, underholdende, oplysende eller eftertænksomme litterære arrangementer og oplevelser. Litteraturen er nemlig fælles og noget, vi sammen kan dele vores begejstring for.

Festivalavisen kan findes fysisk hos byens boghandlere, caféer og biblioteker og downloades som pdf. mm – og så kan man finde oversigten over alle arrangementer her.

Skærp læselysten og dyk ned i programmet, lad dig overraske og find de arrangementer, der appellerer til netop dig. Vi glæder os til at se dig derude. God fornøjelse!

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox