Stor kærlighed til de mindste – Top 5 x 2


Den store kærlighed er så langt fra kun at finde i voksenlitteraturen. Bliv inspireret af Hovedbibliotekets børnebibliotekarers bogforslag, og find den næste kærlighedsspredende oplæsningsbog eller gave til barnebarnet her:

 

For de allermindste – alder: ca. 3-6 år:

 

#1

I landet med den store ordfabrik

Af Agnès De Lestrade (2014)

Billedbog. Philip bor i landet med den store ordfabrik. Han er forelsket i Celine, men har ikke råd til at købe de 3 dyre ord, som han gerne vil sige til hende. Men en dag fanger han 3 fjollede ord i luften.

 

#2

Rosalie og Trøffel -Trøffel og Rosalie – en historie om kærlighed

Af Katja Reider (2005)

Billedbog. De to grise, Rosalie og Trøffel, bliver forelskede, og selv om forældre og venner forsøger at tale dem fra det, så holder de fast i deres drøm.

 

#3

Kyssedrengen

Af Ulf Stark (2010)

Ulf har aldrig nogensinde kysset en pige. Det har til gengæld hans storebror og alle hans kammerater – mange gange, mindst ti! Ulf vil ikke øve sig på en, han godt ka’ li’ – tænk hvis det ikke går godt.

 

#4

Jeg vil danse med dig for evigt

Af Harmen van Straaten (2014)

Billedbog. På et børneværelse står en snemand alene og glemt tilbage i sin snekugle. Han ville ønske, at han kunne komme ud, og pludselig sker det. Han får en time uden for kuglen, hvis han ikke er tilbage, inden tiden er gået, vil han smelte. Uden for kuglen oplever snemanden kærligheden, men da timen er gået, skal han tilbage i snekuglen.

 

#5

Betty har en hemmelighed

Af Alberte Winding (2013)

Billedbog. Betty har en hemmelighed. Hun har fået en kæreste, men hun ved ikke helt, hvad man bruger en kæreste til? Heldigvis ved far en masse om den slags. Han er jo kæreste med mor.

 

 

For de lidt større – alder: fra ca. 9 år.

 

#1

Kaptajnen i blommetræet

Af Bodil Bredsdorff (2011)

Dot kan næsten ikke vente med at se Balthasar igen. Hun skal med til hans fest, selvom hun ikke kender nogen fra hans klasse. Dot har altid været fascineret af Balthasars evne til at omskabe baghaven til eventyrlige kontinenter. Men en dag er de blevet for store til at lege, og samværet får nye former.

 

#2

Haves: Agnes, ønskes: kæreste

Af Thomas Halling (2011)

Agnes savner bedsteveninden Cecilie, der er flyttet, og er måske forelsket i David. Filip er forelsket i Agnes, som måske holder mest af sin dejlige hund Wilma, fordi drenge er så besværlige.

 

#3

Emilie og Esteban

Af Astrid Heise-Fjeldgren (2013)

Sille er på slankekur med hjælp fra Emilie. Hun opdager at Emilie sulter sig og planlægger sammen med Ginny og Sophia at konfrontere Emilie. Men det går ikke så godt, og Emilie rejser over til sin mormor. Veninderne vil gerne hjælpe Emilie. Men hvad skal der til?

 

#4

Vild med Sofie :'(

Af Lotta Löfgren-Mårtenson (2011)

Sofie og Emil er forelskede. Men så slår Emil op. Sofie kan ikke finde støtte hos sin bedste veninde Julie, for Julie afslører, at hun er forelsket i Sofie. Efter en krise får Sofie mod til at handle.

 

#5

Tøsesjov

Af Camilla Wandahl (2012)

De fire veninder, Tammy, Ane, Ji og Jose er kommet i 6. klasse. Ane er blevet forelsket, Tammy skal på skiferie, Ji tænker mest på nytårsfesten, og Joses mor blander sig i klassens Sing Star-fest.

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox