Tema for Kbh Læser 2017

 Temaet er VÆKST

vaekst-pa-brune-boger-4

 

Vækst. Fem bogstaver, der deler vandene. Det højeste mål, en smuk tanke eller det grimmeste ord i det danske sprog? Smag på det: VÆKST. De fleste tænker nok på økonomisk vækst, og litteraturen har stærke traditioner for at beskæftige sig med industrialisering, revolution og alle dets virkninger og efterdønninger. Der findes også dårlig vækst, manglende vækst, anormal vækst; dværge og kæmper, måner eller Jesus-garn.

Så er der plantevækst; giftig botanik, helende urter, misteltenspilen, der dræbte Balder. Der er en frygt for, hvad væksten kan medføre; en kræftvækst, eller en gevækst ved maven, der bliver til en baby ni måneder efter. Her har vi ikke engang nævnt alle de vækster, der former sig i løbet af årene, eller pubertetsvæksten med bumser, øget hårvækst og hurtigtvoksende lemmer. Så er der selvfølgelig den gode, den onde og virkelig sjove opvækst i alle dens afskygninger. Man vokser og bliver voksen. Vækst er i, omkring, ved siden af og uden for litteraturen. Vækst er Kbh Læser 2017.

Vi udfolder vækstens mange betydninger i litteraturen sammen med jer og belyser ordets kendte og ukendte sider. Vi beskæftiger os med det nyeste og aktuelle og med litteraturhistoriens bagkatalog af fantastiske værker. Vær med til at lade byens litterære rum vokse vildt!

Se vores inspirationsliste til temaet her.

 

Hvornår?                                                                         

Festivalen løber over ti dage fra den 24. februar – 5. marts.

 

Hvordan kan man være med?

Alle kan byde ind med arrangementer, der bliver en del af det samlede program. Vi står for den samlede markedsføring både med trykte programmer, plakater, web, presse og annoncer m.m. og samtidig står vi i festivalens sekretariat for udvalgte arrangementer, der har til formål at skabe fokus på festivalen og dermed jeres arrangementer. Vi hjælper meget gerne med sparring, idéudvikling og samarbejde på jeres arrangementer og vil også samle trådene, så der kan ske samarbejder på kryds og tværs.

Skriv endelig til os med jeres idéer, arrangementer m.m. Deadline for arrangementer til programmer er 13. januar 2017, så vi kan nå at få programmet på gaden i starten af februar.

I skal blot sende al information om arrangementerne til os, så skærer vi dem til og finder ud af med jer, hvordan de præsenteres bedst i programmet og på web. Logo og designskabelon er også på trapperne, så mail endelig, hvis I skal bruge det. Hvis I ønsker at annoncere i avisen, så skriv også efter et annonceprospekt. I den kommende tid kommer der mere om temaet og inspiration til arrangementer; dette kan I følge med i på kbhlaeser.dk og på Instagram #Kbhlæser. Vi glæder os til at høre fra jer og se jer – hvad enten det er som publikum eller arrangører.

Læs mere om at blive arrangør her.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox