Temaet for Kbh læser 2014 bliver: kroppen i bøgerne

Sidste år havde Kbh læser for første gang et overordnet tema. Det var så positivt, at vi har besluttet at have det igen. Temaet for Kbh læser 2014 bliver kroppen. Det er et af disse års mest markante temaer i skønlitteraturen, men også i den kulturelle debat har kroppen fået en ny aktualitet, og vi diskuterer emner som skønhedsidealer, sundhed, køn, sex og feminisme med en ny intensitet. På Kbh læser 2014 vil vi undersøge hvorfor kroppen står så centralt, og hvad det er, der fascinerer os ved kroppen? Festivalen vil vise rundt i tidens kropslitteratur og tage læserne tilbage i litteraturhistorien, hvor kroppen har en vedvarende fascination. Vi vil dykke ned i fagbøger og læse om sundhed og skønhed, og vi vil tage fat i børne- og ungdomsbøger der undersøger og udforsker kroppen.

Kbh læser nytænker sig selv år efter år, og vi lever af de gode idéer. Har du en god idé, eller vil du samarbejde med os? Så vil Kbh læser gerne høre fra dig. Hvert år indgår vi i nye og spændende samarbejder. Derfor er vi altid interesserede i at høre fra potentielle samarbejdspartnere eller ildsjæle, der vil være med til at lave en fantastisk litteraturfestival. Vi hører også gerne fra organisationer eller samarbejdspartnere, der ikke normalt arbejder med litteratur, men som kan se muligheder i at være med til at skabe et sprudlende litterært liv i byen.

Der er tilmeldingsfrist for arrangementer til Kbh læser 2014 i december 2013, vi annoncerer den præcise dato her på hjemmesiden snart. Vi glæder os meget til at se alle de spændende litteraturarrangementer, litteraturformidlings- og læsekoncepter og litterære oplevelser der bliver planlagt til den næste festival.

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox