Menu

Videre til indhold | Videre til menunavigation

Du er her: Forside Members rebekkamahler Tove Ditlevsen får nye stemmer

Tove Ditlevsen får nye stemmer

Hyldestaften til Tove Ditlevsen. KVINFO giver Tove Ditlevsen en samtidig stemme med et forfatterarrangement den 9. november kl. 17 på KVINFOs Bibliotek. Blandt de medvirkende er digteren og forfatteren Lone Hørslev, der både læser op af egne og Tove Ditlevsens digte.

Tove Ditlevsen er en folkekær forfatter, som har haft stor betydning for flere generationer af læsere. Tove Ditlevsen fik, allerede mens hun levede, et usædvanligt stort kvindeligt publikum, og hendes forfatterskab bliver af dr.phil Lise Busk-Jensen betegnet som det betydeligste på kvindesiden i dansk efterkrigstid.

Endnu i dag er hun en meget læst forfatter, og hun inspirerer til stadighed nye generationer af kunstnere, som dermed giver hende nye stemmer. Lone Hørslev, der er en af Danmarks mest læste og roste yngre forfattere, vedkender sig et litterært fællesskab med Tove Ditlevsen i den meget den meget omtalte digtsamling 'Jeg ved ikke om den slags tanker er normale – Skilsmissedigte', hvor Hørslev citerer et digt af Ditlevsen.

Men det er ikke kun kvinder, som Tove Ditlevsens værker taler til. DR Radiodrama har netop fået omskrevet seks Tove Ditlevsen-noveller til radio. Blandt de fem danske forfattere er der tre mænd.

KVINFO sætter fokus på Tove Ditlevsen med et forfatterarrangement på litteraturfestivalen 'kbh læser' onsdag den 9. november kl. 17.15-19 i KVINFOs Bibliotek.

    

Program:

Litteraturforsker dr.phil Lise Busk-Jensen åbner eftermiddagen ved at sætte fokus på Tove Ditlevsens meget personlige fortællerstemme. Lise Busk-Jensen er en stor kender af Tove Ditlevsen og har blandt andet skrevet om hende i 'Nordisk Kvindelitteraturhistorie'.

Pause – hvor KVINFO byder på et glas vin.

Instruktøren Thomas Bjerregaard fortæller om idéerne bag DRs dramatiseringer af Tove Ditlevsens noveller. Forfatteren Jakob Weis beretter om tankerne bag sin egen dramatisering af novellen 'Den onde lykke'.

Digter og forfatter Lone Hørslev læser både op af egne og Tove Ditlevsens digte og viser på den måde sit åndsfællesskab med Tove Ditlevsen.

Telefon: 33 13 50 88

Mail: [email protected]

www: http://forside.kvinfo.dk/KVINFO_arrangementer/tove-ditlevsen-faar-nye-stemmer

Tid, sted og pris
KVINFOs bibliotek
Christians Brygge 3
1219 København K
 
Pris:
kr. 0
 
Starttidspunkt:
09/11 2011 17:15
 
Sluttidspunkt:
09/11 2011 19:15

Målgruppe
Alle