Fredag 02 Marts 9.00 - 15.00

4 Manifester

Projektet 4 Manifester er planlagt og kurateret af Maya Peitersen og er et tilbud til skoler i København, i forbindelse og i samarbejde med Kbh Læser og vil forløbe i hverdagene under festivalen, i tidsrummet 9-15. Tilbuddet er rettet mod elever i 7.-9. Klasse, samt gymnasieelever på Nørrebro, Østerbro og i Kgs. Enghave. 

Den fysiske ramme om 4 Manifester bliver en campingvogn, som Københavns Biblioteker stiller til rådighed. Hver dag vil vognen stå på en ny skoles matrikel, i forskellige områder i København, og dermed sikre en bred diversitet af elever. Campingvognen åbner dørene for seks elever ad gangen. Dette sikrer en 1:1 oplevelse i mødet mellem elever og kunstnere. Hvert møde vil have karakter af en seance og vare 1/2 -1 time.

Projektet og vil have følgende indhold: Oplæsning, performativ og visuel bearbejdning af fire manifester, skriftligt, koreografisk og visuelt udviklet i et samarbejde mellem Maya Peitersen, Palle Sigsgaard og Kristoffer Raasted.
Overskrifterne på de fire manifester er: Naivitet, Aggressivitet, Parallelitet og Loyalitet. Manifesterne vil tage udgangspunkt i de tre kunstneres egne kunstneriske praksisser. Det samlede udgangsmateriale vil bestå af skrift, krop og fysisk materiale i form af papir, skumgummi, folie og pap, samt værktøj i form af sakse, pensler, tusch, kul og tape.

Under hver seance læses, performes og visualiseres et af de fire manifester af seks elever, inspireret af de tre kunstnere. Hver gang vil det være en ny kombination af kunstnere, manifest og elever. Hver elevgruppe vil således få en egen oplevelse af projektet, da ingen af grupperne kommer til at have præcis samme udgangspunkt. Hver seance bliver udfoldet som en synergi mellem elever, kunstnere og fysiske samt metafysiske materialer.

Projektet er støttet af Kbh læser, Nørrebro Lokaludvalg, Østerbropuljen, Kgs. Enghave Lokaludvalg. Stor tak!

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox