Onsdag 28 Februar 16:00

Luis Buñuel, surrealismen og de surrealistiske manifester

Kom til gratis foredrag om 'Luis Buñuel, surrealismen og de surrealistiske manifester' i Cinemateket. Det foregår den 28. februar kl. 16.00. 

NB: På grund af stor efterspørgsel er arrangementet flyttet fra Biblioteket til Cinematekets Carl-sal med 180 pladser, og adgang fordrer nu billet. 

Arrangementet er fortsat gratis, og billetter kan reserveres på http://bit.ly/2Cgp2Xt

BONUS:Efter foredraget er der mulighed for at få film med på sanseapparatet, når Cinemateket som del at et stort fire-måneders fokus på Luis Buñuel har dobbeltvisning af Buñuels 'Den andalusiske hund' og 'Guldalderen' med introduktion ved forfatter og filminstruktør Christian Braad Thomsen. Særpris i anledning af festivalen Kbh læser: 30 kr. Film med introduktion foregår kl. 16.45. Billetter: http://bit.ly/2FeBjcd.

Surrealismen satte sit sorte spejl op for samfundet og ville med kunsten, digtningen og opstand omstyrte og overskride samfundets stivnede konventioner, som blev betragtede som livshæmmende og direkte fjendtlige. Når surrealisterne eksempelvis kredsede om det forunderlige, var det også som en protest imod den konforme borgerligt politisk konstituerede realitet, som altså måtte over(sur)skrides. Dette kom ikke mindst til udtryk i Andre Bretons surrealistiske manifester, men flere surrealister skrev radikale og subversive manifester båret af en inderlig afsky. Antonin Artaud skrev senere om den surrealistiske bevægelse: ”Surrealismen fødtes af desperation og afsmag, fødtes på skolebænkene […] [Det var] en moralsk revolte. Menneskets organiske skrig. Vor væren som gjorde oprør mod al tvang”. Det borgerlige blik var kastreret i øjnene så den surrealistiske ragekniv måtte tages i brug. Kasper Opstrup introducerer til Luis Buñuel, surrealismen og de surrealistiske manifester. Efterfølgende er der, mod betaling, visning af Buñuels og Dalís den anDalusiske hund og Guldalderen med introduktion af Christian Braad Thomsen.

 

Cinemateket

Fri entré til arrangementets første del med Kasper Opstrup, næste del til almindelig entrepris 50-80 kr.

Hjemmeside

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox