Det sker i din lokale bydel

ØSTERBRO

Kbh Redigerer - med Janne Breinholt Bak og Simon Pasternak

Torsdag 1. marts kl. 17.30-19.00, Bøger og Kuriosa

En forlagsredaktør folder sit manifest ud. Få et sjældent indblik i en redaktørs arbejde, når nogle af landets bedste forlagsredaktører prima vista-læser og liveredigerer en skønlitterær tekst foran et publikum. Denne eftermiddag er det Janne Breinholt Bak og Simon Pasternak fra Gyldendal, der får en tekst i hænderne, de aldrig før har set. Kom med ind i maskinrummet, sæt dig til rette og se, hvordan to af landets bedste redaktører griber det første møde med en tekst an. Læs mere her.

 

Når Sci-fi bliver samtid

Tirsdag 27. februar kl. 17.00-18.00, Enigma

Hvordan bedriver litteratur teknologisk udvikling? Er sci-fi i virkeligheden skønlitterære varsler på hvad der venter os i nær eller fjern fremtid? Hvorfor skriver Mark Zuckerberg et manifest? Og hvilken teknologi tjener os bedst som digitale borgere? ENIGMA museum går i dialog med tidligere vært på Harddisken Anders Høegh Nissen og manifestforfatter Thomas Madsen Mygdal. En samtale der vil kredse om sci-fi litteratur, techmanifester og drømmen om et nyt i morgen. Læs mere her.

 

Du kan også opleve Enigma museets installation ’MANIFEST NOW!’, som opstilles på Københavns Hovedbibliotek under festivalen. Kan ses på websitet manifestnow.tech

 

Østerbro Manifester

Fredag 23. februar kl. 19, Salonen Kulturcafé

Forud for denne aften er borgerne på Østerbro blevet udfordret til at forfatte deres eget manifest. Også områdets ældste skoleklasser har modtaget udfordringen, og denne aften vil udvalgte manifester blive læst op i Salonen. Efterfølgende vil alle indsendte manifester blive trykt og udgivet i ét samlet værk og solgt i Salonen. Så selvom du ikke har bidraget med dit eget manifest, så skulle du måske kigge forbi og lytte med! Læs mere her.


VESTERBRO

Eksistentielt manifest

Fredag 23. februar kl. 17.00, Byens Bogcafé, Istedgade 102, København V

Kom forbi til oplæsning og snak med forfatter Anton Willemann, der læser op fra sin hudløst ærlige roman “Rastløse bevægelser”. Der vil også være musik fra duoen Virga, som blander folk og pop med digtoplæsning til et organisk lydunivers med dybfølt poesi. Musikken harmonerer med det melankolske tekstunivers. Læs mere her.

 

Manifest mod præstationsræset

Lørdag 24. februar kl. 14.00, Byens Bogcafé, Istedgade 102, København V

Antallet af børn og unge, som føler sig pressede i præstationsræset, er alarmerende højt. I bogen “Dem der griner mest” tegner forfatter Pia Konstantin Berg et portræt af præstationskulturen gennem en række personbundne fortællinger. Med udgangspunkt i bogen vil hun gøre op med den dominerende præstationskultur og fremhæve de negative konsekvenser, som den indebærer. Læs mere her.

 

Dig og mig, os og dem – Nutidskunstens radikale manifester

Søndag 25. februar kl. 13:00 - 14:30, Halmtorvet 11B, 1700 Kbh V

KRÆ-syndikatet sætter fokus på et udvalg af nutidskunstens radikale manifester. De tværfaglige kunstnerfællesskaber Laboratoriet for Æstetik og Økologi, Mycelium og KRÆ-syndikatet har alle markante manifester som de arbejder æstetisk og performativt ud fra. Disse forskellige grupperinger af kunstnere, teoretikere og filosoffer inviteres til et performativt debatarrangement om deres aktuelle manifester. Læs mere her.

 

Ludermanifestet – og twerk

Onsdag 28. februar kl. 19:00 - 21:00, Vesterbro Bibliotek og kulturanstalt

Foredrag og twerk med Louise Kjølsen, der sammen med Ekatarina Krarup Andersen og Nikita Klæstrup har skrevet bogen “Ludermanifestet” – et feministisk manifest, der blandt andet er et opgør med ordet luder. Det vil være interessant for dig, der læser Foucault, og dig der først lige har opdaget #freethenipple. Arrangementet er inkl. 30 min. twerkundervisning med Louise Kjølsen for alle aldre, størrelser, farver, køn og former. Læs mere her.

 

Blod og blæk ved Dansk Horror Selskab

Fredag 2. Marts kl. 18.30 - 22.30, Wicked Workshop, Arkonagade 15, Kbh V

En aften mættet med blod og blæk. Horror er rig på manifestationer i alle afskygninger. Monstre, der toner frem af virkeligheden. Fortiden, der antager grusomme former. Virkeligheden, der viser sig at være slået skæv. Velkommen til fire timers rædsel. Klokken 18.30 slås dørene op i Arkonagade, og fra klokken 19.30 er der oplæsning af mørke fortællinger. Med Amdi Silvestri, Anne-Marie Vedsø Olesen, Helene Hindberg, Carina Evytt, Michael Kamp. Læs mere her.

 

…. og hvad så med børnene?

Også børn og barnlige sjæle får nok at give sig til under dette års festival, når Byen Bogcafé indbyder til “Manifest for finurlig børnelitteratur” (3. marts kl. 14)  og et kig på “Ungdomslitteraturens manifest” (4. marts kl. 14). På Vesterbro Bibliotek kan du og dine børn den 3. marts blive klogere på, hvordan man nu lige laver sådan et manifest. Mellem kl. 11 og 15 vil der være rig mulighed for at male og trykke bannere og vimpler, hvorefter hele herligheden vil blive installeret i et samlet kunstværk - et børnemanifest!Vi henviser derudover til vores festivalavis og hjemmeside, der indeholder artiklen “Vesterbro Læser”, en tur rundt i et par af Vesterbross mange litterære medskabere: Læs artiklen lige her.


NØRREBRO

Din stemme – manifester i børnehøjde!

Søndag 25. februar kl. 11, Nørrebro Bibliotek

Forfatter og illustrator Shekufe Tadayoni Heiberg inviterer alle til at komme og lave deres eget manifest i form af en lille bog, man selv udformer og udfylder. Til at inspirere udstilles plakater lavet af børn på Nørrebro, som også er under temaet manifest. Som prikken over i’et kommer DJ duoen Aw Godaw og spiller op med børnemusik fra manifesternes storhedstid. Håndplukket og mixet af Slickard Nickson og Cheese-A-Lot. Velkommen til en formiddag på Nørrebro Bibliotek i manifestets tegn!  Læs mere her.

 

Dagbog fra Ungdomshuset

Mandag 26. februar kl. 20.00, Nørrebro Bibliotek

De to biblioteker Blågården og Nørrebro fejrer det nu hedengangne Ungdomshuset på Jagtvej 69. Ungdomshuset blev et sted, hvor alle kunne lege, afprøve og eksperimentere. Et sted hvor både fejl, fiaskoer og successer blev hyldet. Alle var på scenen. Alle var publikum. DIY var mantraet, slagordet, befrielsen og manifestet. Nørrebro Bibliotek afholder en udstilling under Kbh Læser, samt en aften med film og dagbogserindringer fra Ungdomshuset. Arrangementet er et samarbejde mellem Blågårdens Bibliotek og Nørrebro Bibliotek. Læs mere her.

 

MANIFEST – fra dada til surrealisme

Tirsdag 27. februar kl. 17.00 - 19.00, Storrs Antikvariat

Det var en hektisk tid, tiåret fra 1915 til 1925: Dada opstod og afløstes af surrealismen, delvis med samme personkreds. Asger Schnack vil fortælle om centrale manifester fra tiden og give prøver på den poesi, der udsprang af dem. Læs mere her.

 

Musikken, litteraturen, kunsten i Ungdomshuset.

Tirsdag 27. februar kl. 20.00, Blågårdens Bibliotek

På Blågårdens bibliotek bliver der en aften med pladespiller, oplæsninger og sætninger, der begynder med "husker du”. Klaus Lyngaard vil trække på mange års passion for musikken, og vil give et indblik i litteraturen DIY-litteraturen fra miljøet omkring Ungdomshuset i 80’erne. Læs mere her.

 

Tre gange mani – Møllegades Boghandel præsenterer Helena Thau, Silja Henderson & Johanne Bille

Tirsdag 27. februar kl. 17-18.30, Møllegades Boghandel

Møllegades Boghandel præsenterer tre forfattere: Helena Thau, Johanne Bille og Silja Henderson der alle udgiver bøger i foråret. Det er forelskede rejsende, genresprængende katastrofetekster og ensomme kvindekroppe. De tre forfattere inviterer os med ind i deres teksters mani. Læs mere her.

 

XENOFEMINISM in Copenhagen

Onsdag 28. februar kl. 19.00, Sorte Firkant

Ark Books på Møllegade i samarbejde med Eksistensfilosofisk Akademi og passive/aggressive bringer det Xenofeministiske manifest af Laboria Cuboniks kollektiv til København. Der inviteres til en aften med talks og diskussioner med Diann Bauer, London-baseret kunstner, forfatter og co-skribent af manifestet, og Martin Hauberg-Lund, filosof og forfatter af Spekulativ Realisme: En introduktion. Dette vil også være lanceringen af en ny dansk oversættelse af manifestet, oversat af Tobias Linnemann Ewé og publiseret af passive/aggressive. Arrangementet er blevet til med støtte fra Nørrebro Lokaludvalg. Læs mere her.

 

En aften hos Harry’s Place – pølser og poesi

Onsdag 28. februar kl. 17.30, Harry’s Place

Forlaget Blændværk udgav i 2017 kunstbogen 2200 FORTÆLLINGER. Bogen er et litterært kærlighedsmanifest, der hylder alle de steder og mennesker, som har formet Nørrebro og gør bydelen til noget helt særligt. Vi inviterer vores læsere ind i bogens univers og byder dem indenfor til en aften hos Harry’s Place, som er et af stederne, der portrætteres. Her kan man mæske sig i grillmad og lytte til et udvalg af teksterne fra 2200 FORTÆLLINGER. Der læses op tre gange i løbet af aftenen. Læs mere her.

 

Flanørens Europa

Torsdag d. 1 marts kl. 18-21.30, Gonzo

Hvad er flanørens visioner for Europa? Mød Fabian Saul (DE), chefredaktør på Flaneur Magazine, og kunstner Mette Kit Jensen i en samtale om, hvad en slentretur ned ad Europas gader kan lære os om moderne identitet. Moderator: Elisabeth Skou Pedersen.Gonzo byder på gryderet og fadøl til særpris kl. 18, og samtalen begynder kl. 20. Arrangementet er støttet af Goethe Instituttet. Læs mere her.

 

MANIFESTATION! – BMS X Møllegades Boghandel

Torsdag 1. marts kl. 17.30 - 20.00, Møllegades Boghandel

Skriftkollektivet Blod Måne Søndag (BMS) besøger boghandlen, temaet er den kollektive stemmes manifestation. Intentionen er en åben samtale om, hvordan man kan manifestere den kollektive stemme, hvordan man skaber et inklusivt ritual, og hvorfor tekstfællesskaber er vigtige netop nu. Læs mere her.

 

MANIFEST – Georges Perec & OuLiPo

Torsdag 1 marts kl. 17.00 - 19.00, Storrs Antikvariat

Medlemmerne af den franske litteraturbevægelse OuLiPo (værksted for potentiel litteratur) arbejdede med at opstille regler for skrivningen, eller - kunne man sige - ud fra et manifest. Christian Yde Frostholm og Martin Larsen vil fortælle om gruppen og dens indflydelse på egne værker. Læs mere her.

 

Koncert og lyrik  på Spillestedet Stengade

Søndag 4 marts kl. 17.00, Spillestedet Stengade

De to biblioteker Blågården og Nørrebro har lånt Spillestedet Stengade til en koncert med musik og lyrik. Optrædender af Bo Hr. Hansen og Nils Lassen fra 80’er bandet Cinema Noir, samt Michael Valeur og Jesper Siberg. Arrangementet er et samarbejde mellem Blågårdens Bibliotek og Nørrebro Bibliotek. Læs mere her.


FREDERIKSBERG

Houellebecq, Underkastelse og Manifester

Lørdag 3. marts kl. 14:00, Betty Nansen Teatret

Den 3. marts afholder Betty Nansen Teatret en åben prøve på forestillingen UNDERKASTELSE efter Houellebecqs roman af samme navn. Du kan blive  til en aftertalk om Houellebecq, Underkastelse og manifester med spændende personligheder, vi endnu ikke kan afsløre. Læs mere her.

OBS: Arrangementet er rykket fra den 4. marts, som annonceret i programmet, til den 3. marts. Bemærk at også tidspunktet er ændret!

 

Hvilket manifest mangler folkekirken i dag?

Torsdag 1 marts kl. 16.30 - 18.00, Forlaget Eksistensen

Hvilket manifest mangler folkekirken i dag? Er en revolution nødvendig eller er det i virkeligheden de tidligere tiders manifester vi skal holde fast i, for at sikre folkekirkens overlevelse? De spørgsmål vil blive diskuteret af cand.phil. i religion Anders Laugesen og sognepræst og fremtidsforsker Birgitte Kragh Engholm. Spørgsmålene vil også blive stillet i salen, da det måske lige præcis er sådan en revolution, der er brug for: Én, hvor alle kan blive hørt. Læs mere her.

 

Live radiodrama: Ida Holmegaard debuterer som radiodramatiker med AKT1

Lørdag 24. februar kl. 19:00 - 20:30, Serapions-Ordenens Hus på Frb.

Ny radiodramatik optaget live med publikum! Logebrødrenes historiske lokaler på Frederiksberg danner ramme for liveoptagelsen af forfatter Ida Holmegaards debut som radiodramatiker med AKT1 Radiodrama. Ida Holmegaards 'Mediationer' bruger meditationsformen til at undersøge, hvad det betyder at bede nogen om at overgive sig til en stemme. Teksten bliver på den måde til en slags manifest over at skrive, læse og overgive sig til litteratur.  Arrangementet koster 35 kr. Læs mere her.

 

LOGEN I LOGEN

Lørdag 24. februar kl. 20:30, Serapions-Ordenens Hus på Frb.

Det tværkunstneriske scenekollektiv LOGEN arbejder i radikale, grænsesøgende, kollektive processer. De  bevæger sig i grænsefladerne mellem performance, teater, dans og ritual. LOGEN indtager Serapions-Ordenens lokaler og vil give et quick & dirty bud på en performativ fortolkning af et udvalg af radikale manifester. Arrangementet koster kr. 35. Læs mere lige her.

 

Vi henviser derudover til vores festivalavis og hjemmeside, der indeholder artiklen “Frederiksberg Læser”, en tur rundt i et par af Frederiksbergs mange litterære medskabere: Læs artiklen lige her.


AMAGER - CHRISTIANSHAVN

Dominique får en ryg - en bog, en oplæsning, en performance

Torsdag 1. marts kl. 19.30 - “Forfatterens lejlighed”, Kbh S

1. Landet herskes ene og alene for nu og i al fremtid af Dominique. Alle love stadfæstes og håndhæves af Dominique. Før var hun i æske. Nu har hun fået ryg. I Monia Sanders værk Dominique er alting helt simpelt og über komplekst. Det er en roman der kæmper med sin egen selvforståelse – til tider eksistentialistisk, til tider klinisk, ofte nonchalant. Kom til oplæsning, performance og reception i Monias lejlighed (Dominique bor her også).Arrangeret i samarbejde med Forlaget Korridor. Det koster 20 kr inkl et glas vin. Læs mere her.

 

SPERMOPHOGIA

Fredag 2. marts kl. 20.00 - 21.00, Bryggekælderen

I anledning af KBH Læser præsenterer Bryggekælderen en særkoncert med SPERMOPHOGIA baseret på tekstsamlingen ”Jeg er en stiv pik i tiden (dont kiss me)”. Koncertprogrammet består af 60 minutters sammenhængende musiklitterært værk med inspiration fra avantgarde, jazz, blues og elektronisk musik. SPERMOPHOGIA består af: Saxild: bas (Under Byen), Rønn: sang og keyboard (RØST), Tolbøll: laptop (siht), Mathiesen: trommer (Miss B. Haven, Jeff Lynne .m.fl), Müller: tekst, Susanne van den Heuvel: artwork, Susanne Højbjerg-Nielsen: lyd. Læs mere her.

 

Afslutnings-Manifest i kælderen!

Søndag 4. marts kl. 19:00 - 22:00, Bryggekælderen

Kbh Læser lukker festivalen med stil, øl og arrangørernes egne manifester i Bryggekælderen. Alle er velkomne og der er gratis entré og øl mm., så længe lager haves. Så kom og luk af med manér. Efter 10 dage med festival i hele København giver vi denne aften plads til alle kræfterne bag festivalen; Aftenen er en mulighed for alle aktører og publikummer at mødes. Læs mere her.

 

Kom og læs med Læseforeningen!

Mandag 26. februar kl. 17.00 - 18.00, Ørestad Bibliotek

Ørestads Bibliotek vil danne ramme om en fælleslæsning ind i fremtiden. Ørestad er måske det sted i byen, hvor fremtiden er tættest på. Med litteraturen som tidsmaskine tager vi sammen af sted til nye scenarier. Vi lander i nutiden igen ved 18-tiden! Læs mere her.

 

MANIFESTO

Mandag 26. februar kl. 19.00,  Christianshavns Bibliotek

På den anden side af voldgravene viser Christianshavn Bibliotek filmen MANIFESTO.

I filmen af den tyske kunstner Julian Rosefeldt trækkes tråde til manifester fra futurisme, dadaisme, fluxus, suprematisme, situationisme, Dogme 95 og andre strømninger. Rosefeldts tekstcollager fremføres af 13 forskellige personer, blandt andet en skolelærer, en koreograf, en dukkefører, en fabriksarbejder og en hjemløs mand. Alle rollerne spilles af skuespiller Cate Blanchett. Per Juul Carlsen, filmkritiker på DR K og vært på P1 Filmland, introducerer filmen. Læs mere her.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox