Så er programmet på gaden - og kan ses her!

LITTERATUREN MANIFESTER SIG I KBH

Så er det nu! Fremtiden indfinder sig. Kbh Læser er lige på trapperne og i år er temaet MANIFEST. Programavisen er nu på gaden med mere end 100 litteraturarrangementer fordelt over hele København fra den 23. februar til den 4. marts. Udover arrangementerne indeholder programavisen en lang række originale litterære bidrag.

Manifestet er en særegen og alsidig genre. Det er et programskrift, der indstifter den nye orden og er derfor ofte udfordrende, revolutionært og sågar flabet. En mulig fremtids blik på nutiden. De fleste har hørt om det kommunistiske manifest og måske om de surrealistiske manifester, men så stopper legen som regel også der. Historien har derimod været rig på danske såvel som udenlandske manifester af politisk, litterær og kunstnerisk karakter. Fra Tom Kristensen ekspressionistiske omfavnelse af byens rum til Dan Turells manifest for sølvstjernerne i Jazzklubben på Vesterbro, fra Wollstonecrafts indstiftelse af den feministiske dagsorden til Solanas Society for Cutting Up Men, fra futuristernes protofascistiske teknologibegejstring til Haraways Cyborg Manifesto.

Som Kasper Opstrup skriver i sit essay i festivalavisen, titter manifestet ofte frem i krisetider. Derfor er det interessant og måske endda bekymrende, at nye manifester i de seneste år er begyndt at nå op til overfladen. I programavisen kan du læse om de mange arrangementer, hvor såvel de historiske og de nyskrevne manifester bliver præsenteret, performet, vendt og drejet, afvist og omfavnet. Programavisen på gaden fra i dag og bliver distribueret over hele byen på bl.a. kulturinstitutioner, biblioteker og cafeer. Programavisen kan også tilgås her.

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox