YAS

Vi vil gerne anbefale Drømmefakultetet af Sara Stridsberg. Denne bog er en form for fiktiv biografi om kvinden bag manifestet SCUM (Society for Cutting Up Men), Valerie Jean Solanas. Bogen er sat op på en måde, hvor den ikke blot er en tør biografi men en levende fortælling med tre sideløbende handlingsforløb på forskellige tidspunkter af Valeries liv. 
En opvækst med en misbrugende far og ustabil mor former en vred kvinde, som er fortvivlet under sin sarkastiske og alvidende facade. Valerie Solanas skriver manifestet, hvor hun erklærer, at ”mandlighed er en mangelsygdom” og at ”meningen med livet er kærlighed”. Efter at have levet i et stykke tid i samfundets rendesten skyder hun popkunstneren Andy Warhol på grund af et stykke. Hun ryger ind og ud af forskellige psykiatriske institutioner, inden hun dør en langtrukken død af sygdom på et luderhotel i 1988.
Side efter side er fyldt med voldtægt, prostitution, mandehad og psykisk sygdom, og i starten var det meget barskt at læse om. Først var det grænseoverskridende og næsten vulgært, men jo mere vi læste, desto gladere blev vi for bogen, og da vi havde afsluttet sidste side, sad vi tilbage med en wow-følelse, hvor vi ikke rigtig kunne sætte ord på vores tanker. 
Denne roman er hamrende godt skrevet, humoristisk, øjenåbnende og provokerende, og vi kan anbefale den til enhver, der har brug for et frisk pust af god litteratur.

Tilmeld nyhedsbrev

Få nyhederne fra os direkte i din mailbox